به گزارش « هم میهن » تصمیم محمد باقر قالیباف عصر چهارشنبه قطعی شد. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که گروهی از نمایندگان منتقد دولت نهم در مجلس هشتم در دیدار با شهردار تهران خواستار حضور او در انتخابات شدند. پس از این دیدار قالیباف با مشاوران خود جلسه ای ترتیب داد تا در مورد انتخابات ریاست جمهوری آینده رایزنی کند.
هم میهن :شهردار تهران نیز برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرده است. این خبر را یک منبع آگاه اعلام کرده است. او که نخواست نامش فاش شود تاکید کرده که تصمیم محمد باقر قالیباف قطعی است.
بر اساس این خبر، تصمیم محمد باقر قالیباف عصر چهارشنبه قطعی شد. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که گروهی از نمایندگان منتقد دولت نهم در مجلس هشتم در دیدار با شهردار تهران خواستار حضور او در انتخابات شدند. پس از این دیدار قالیباف با مشاوران خود جلسه ای ترتیب داد تا در مورد انتخابات ریاست جمهوری آینده رایزنی کند.
این منبع آگاه در این باره به هم میهن گفت: آقای قالیباف، امروز در خلال جلسه ای با مشاوران خود، تصمیم نهایی برای حضور در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آتی را اعلام کرد.
قالیباف 58 مین شهردار تهران از بدو تاسیس بلدیه در تهران و نیز هفدهمین شهردار تهران از بهمن 1357 به این سو است.
او که از ابتدای انقلاب در بسیج و سپاه و نیز دوران جنگ عراق با ایران حضور داشت، پس از فرماندهی نیروی هوایی سپاه و نیروی انتظامی در سال 84 برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری خود را آماده کرد. او یکی از کاندیداهای بالقوه پیروزی بود.
در انتخابات 84 قالیباف با بیش از چهار میلیون رای در مقام چهارم قرار گرفت. اما بلافاصله پس از آغاز به کار دولت نهم از سوی شورای شهر تهران به عنوان شهردار تهران انتخاب شد.
دوره قالیباف در شهرداری تهران،دوران سازندگی و هزینه کردن برای مدرن کردن تهران محسوب می شود.
اما قالیباف در طول سه سال گذشته همواره به عنوان یکی از کاندیدا های بالقوه جناح راست که توان جذب بسیاری از نیروهای اصلاح طلب را نیز دارد مطرح شده است.
هم اکنون نیز او از حمایت چند تشکل میانه رو جناح راست از جمله ائتلاف اصولگرایان اصلاح طلب برخوردار است.
چالش ویژه قالیباف در طول سه سال گذشته به ویژه با دولت بود. بسیاری زمینه این چالش را ناشی از حضور خطرساز قالیباف در انتخابات آینده ریاست جمهوری در مقابل احمدی نژاد می دانستند.
از جمله او در زمینه بودجه مترو، ترخیص ماشین آلات و اتوبوس و واگن مترو از گمرک، بودجه ارزی از صندوق ذخیره و بسیاری موارد دیگر با دولت چالش داشت. به نظر می رسید دولت تمایلی به موفقیت قالیباف در اداره تهران ندارد چرا که او را رقیب مهم احمدی نژاد می داند.
شهردار تهران در مقابل خطاب به احمدی نژاد خواستار تحقق مشابه درخواست های او در زمان مدیریت خود بر شهر تهران از سید محمد خاتمی رئیس جمهور سابق شده بود.
دولت لطف کند بدهی اش را به مترو پرداخت کند
اما به دنبال این در خواست علی اکبر محرابیان در 16 بهمن با تهدید شهرداری و اعلام اینکه «اگر لازم باشد دولت در تهران دخالت مستقیم خواهد کرد» گفته بود: همان گونه كه دولت در 3 سال گذشته گامهای بزرگی برای حل مشكلات شهر تهران برداشته است، چنانچه لازم باشد، برای تأمین رفاه مردم تهران و حل مشكلات، دولت راساً اقدام خواهد كرد!
همچنین در دوره شهرداری قالیباف،دولت با افزايش ناگهانی قيمت برق و حذف يارانههای مربوط به حوزههاي خدماتی فشار زیادی بر شهرداری وارد ساخت.
همچنین پس از موضع گیری دولت مبنی بر اینکه تمام بودجه شهرداری پرداخت شده است،سخنگوی شهرداری تهران گفت: انتظار داریم قوانین مصوب مجلس به طور کامل اجرا شود ،اما تا کنون فقط 12 میلیارد تومان از یارانه مربوط به مترو پرداخت شده و اجازه استفاده از یک و نیم میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی نیز نداشته ایم .
چالش دولت با شهرداری تنها به این مسائل مربوط نمی شود بلکه در ابتدای بهمن ماه حتی به بحث های امنیتی هم کشیده شد. بدین ترتیب که شایعه تعقیب قالیباف توسط یک نهاد امنیتی منتشر شد. این خبر حکایت از آن داشت که تیم حفاظت شهردار تهران موفق به بازداشت تعقیب کننده گان شده است. پس از مدتی بر اساس خبری غیر رسمی اعلام شد که رئیس حفاظت اطلاعات نهادی که تعقیب کننده گان عضو آنجا بودند تغییر کرده است.
با این شرایط قالیباف در حال خاتمه دادن به شایعات برای حضور خود در انتخابات است. او در صدد است دومین شهرداری باشد که به کرسی ریاست جمهوری دست می یابد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 11,نوامبر,2024